måndag 10 juli 2017

Tid


Tiden är inte på min sida.
Det är just det jag tänkte skriva om också, tid. Tid är någonting som vi lever efter och ständigt blir påmind om, SJ är t.ex. aldrig i tid, vissa får inte tillräckligt med tid samt det vi har gemensamt, att vi inte har tid. Eller ? Tiden rinner iväg och kvar står vi och kollar på.

Samtidigt lever vi i en tid där allting går så otroligt fort och framförallt ska det inte ta någon tid att göra saker. Vi hinner inte med alla saker vi ska göra eller borde göra. Så står det i alla fall på sociala medier när jag skrollar ner i brist på annat, jag fördriver tid. Eller prioriterar jag tiden genom att bara kolla på. Har det helt enkelt blivit så att jag prioritera skärmen istället för fönstret, det enkla framför verkligheten och tiden jag aldrig fick.

Känns som det gått snett med prioritering av den tid vi fått.
Jag menar det är lika varje år vid jul eller andra högtider, den eviga stressen, tiden räcker inte till. Sen på julafton sitter vi där bland sillburkar och frestelser från Janson och pustar ut. Det slår aldrig fel att någon i släkten utbrister ”ja, imorgon är det över, vad skönt”. Vill man att det ska vara över så man kan återgå till vardagen där tiden också är knapp.

Är inte tanken med högtider att man ska umgås med varandra och ha ”kvalitetstid”, som man uppenbarligen inte hinner med i vardagen av olika anledningar som tar tid.
Jag är inte bättre själv. Jag sitter där och läser om tidsbristen på sociala medier, blir förbannad över stressen och hysterin runt högtider, prioriterar att kolla på 5st 40minuters serieavsnitt istället för en film för filmen är för lång och tar upp min tid. Idiotiskt men dubbelmoral är också någon form av moral. Vi sliter ut tiden och oss själva vilket leder till att vi tappar tiden tillsammans. 

Jag tänker mycket men prioriterar sällan att skriva ned mina tankar. Jag känner ändå att jag utmanar tiden med ständiga tankar och funderingar som knuffar mig framåt mot den där föreställning/utställningen jag ständigt bär på. Som kommer hända så fort jag får, ja just det, tid.

Låt inte tiden ta tillvara på er. Låt inte tiden rulla iväg. Ta tillvara på den tid ni fått. Häng med, det blir kul, vi blir ett gäng.

Fridens Liljor
Chris från Teater Imba
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar