tisdag 4 juli 2017

Administration/kreativitet

”Åh vad roligt, ett mail med 50% rea på det där stället som gör visitkort! Vilken mapp ska vi lägga det i nu igen? Har vi koll på budgeten? Just ja, fakturan ska vi fixa också. Få se här, vad var inlogget till det systemet nu då…? Ja! Sen har vi en utbudsdag där 2020 som vi måste ansöka till. Har vi fått svar från det där stället som sa kanske över telefonen? Vad sa vi nu repperioden var för det där projektet vi sökte bidrag om för ett år sedan? Det var en formulering där vi skulle ändra på. Och vem har egentligen kvittot från april?”
Guuuu så skoj det är att sitta vid datorn och kalla sig själv skådespelare:)

Och det där barn är vad man kallar sarkasm! Sarkasm är något man kan använda för att distansera sig från ett ämne som man kanske tycker är känsligt eller svårt. Det kan även användas som i detta fall att make a point. Vilket på svenska betyder: göra en poäng.

Det är såna här dagar när solen skiner och den digitala att-göra-listan bara växer som får mig att faktiskt ångra lite att jag gick estet. Borde gått entreprenör eller företagstjollahopp eller åtminstone lärt mig namnen på de andra linjerna som fanns att välja på.
Måste det verkligen vara så här mycket jobb för att få spela lite på scenen?
Retorisk fråga, klart svaret är ja. Men man kan väl leka med tanken?

Fast det är klart man måste betala hyran… Så då kan någon betala en!
Fast det är klart man måste fakturera då… Men då kan någon göra det åt en!
Fast det är klart man måste betala den personen då… Men då kan man dela!
Fast det är klart man måste skatta ändå… Men då kan skatteverket komma och kolla på föreställning istället, bli jätteglad och bestämma att ingen i hela världen behöver betala skatt!!!
Fast det är klart anarki bara ser spännande ut på film och inte i verkliga livet…

Det är lätt att leka med tanken och använda ordet ”om”. Man kan tyvärr inte bara spela teater hur mycket man än älskar det.
Men å andra sidan kan man inte heller låta skalan tappa balansen åt andra hållet och lägga kreativiteten åt sidan för man måste organisera fakturor.

Så därför sitter jag ute i solen med datorn nu:)


/Thomas, Teater Imba

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar